woensdag 19 februari 2014

Eerste oogst !

Gisteren heb ik op Velt een vraag gesteld over hoe ik het beste het onkruid te lijf kon gaan. Ik heb ervoor gekozen om een deel van de tuin, een paar weken, met worteldoek te bedekken, omdat dat worteldoek er toch lag. En om een ander deel te schoffelen en met een cultivator de boel lekker los te maken.
Vanmorgen heb ik het worteldoek op een deel van de tuin gelegd en nog wat planten uitgetrokken. Ik was blij verbaasd dat het uittrekken van de planten een heuse oogst opleverde: Sjalotjes, aardperen en knollen, waarvan ik vermoed dat het pastinaak is (vergeten groenten).


Dat wordt dus vanavond een maaltijd uit eigen tuin !!!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ben je op jacht naar onkruid en krijg je groenten! Door het bedekken en de zachte winter kon het waarschijnlijk gewoon doorgroeien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verassing, leuk!! Ik hoop dat alles goed gaat met je tuin, ik ben zelf heel blij met mijn kruidentuin maar van het voorjaar krijg ik ook een stuk moestuin, mijn ouders hebben een Zomer huisje met een hele grote tuin waarvan ze graag een stukje met mij delen , ik moet nog bedenken wat ik daar allemaal ga in poten:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Jazeker, maar knollen hebben we niet gegeten ...

   Verwijderen
 4. Ha, dat was dan al mooi meegenomen. Oogsten en er toch niet voor gezaaid te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.