vrijdag 25 april 2014

Nog een keer spinazie uit eigen tuin.

Een paar weken geleden kreeg ik een tip van mijn collega Mariëtte. Zij attendeerde mij op het kookboek 'The Green Kitchen', heerlijke gezonde vegetarische recepten voor elke dag van David Frenkiel & Luise Vindahl, de mensen achter de hoog aangeschreven vegetarische eetblog Green Kitchen Stories, die over de hele wereld volgers heeft. Toen ze elkaar ontmoetten, botsten hun eetgewoontes. Hij was de ongezonde vegetariër  die zo'n beetje leefde op pasta, pizza, snoep en ijs. En zij was een carnivoor die heel bewust met gezond eten bezig was. Na een paar onhandige maanden namen ze een besluit. Als ze samen zouden gaan wonen moest hij iets leren over volkorenproducten, quinoa en natuurlijke zoetstoffen, en zij besloot minder vlees te gaan eten en te experimenteren met maaltijden die voornamelijk uit groentes bestonden.
Dat gegeven maaakte mij nieuwsgierig en heb het boek besteld.
Deze week heb ik er voor het eerst uit gekookt. In het register 'Spinazie' op gezocht en het werd:


Bonotto met Oesterzwam, Spinazie & Mascarpone
Voor 4 personen

2 el olijfolie
1 grote uit, gesnipperd
2 t knoflook, gesnipperd
100 g oesterzwam, of champignons, in plakjes
120 ml droge witte wijn
250 g spinazie
1 blikje (450g) witte cannellinibonen 
120 ml groentenbouillon
60 g mascarpone
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
handvol tijm, alleen de blaadjes
zeezout en zwarte peper


Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui en de knoflook erin. Fruit een paar minuten, roer af en toe, tot ze zacht en goudkleurig zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak een minuttje mee. Roer er de wijn en spinazie door en kook mee tot de spinazie geslonken is.
Voeg nu de bonen en bouillion toe. Laat al roerend 3-4 minuten koken. Draai het vuur laag en voeg de mascarpone, het citroensap en de tijm toe. Roer goed, proef en breng op smaak met zout en peper. 

Dien op, bestrooi met geraspte citroenschil.

Eet smakelijk!


bron: The Green Kitchen (blz 146)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.