dinsdag 15 april 2014

Aspergetijd !!!

Het is weer zover, Aspergetijd. Meestal eten wij ze zo !!!




Voor twee personen:

250 gram witte asperges
125 gr. mager ontbijtspek
1 el. olijfolie
aardappelpuree
bieslook
rucola
zout & peper

Asperges schillen. In ruim water, met een snufje zout, aan de kook brengen. Asperges 7 minuten laten koken, uit de pan nemen en laten uitlekken. Asperges met het spek omwikkelen en in een ovenschaal leggen. Met olie bestrijken en met peper bestrooien. Asperges 6-8 minuten grillen, halverwege keren. Aardappelpuree maken. Bieslook fijnknippen. Rucola grof snijden en door de aardappelpuree scheppen. Asperges over de borden verdelen en met bieslook garneren. Met puree serveren.

En dit keer hadden we er een Riesling bij die we van Gerrit en Theo gekregen hadden. Door Theo meegebracht uit Duitsland.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.