dinsdag 22 april 2014

Eten uit de Moestuin.

Vandaag was het zover, de eerste spinazie kon worden geoogst.





2 meter spinazie, gewicht 350 gram.


Voor de lunch er een heerlijk salade van Ottolenghi van gemaakt.




Salade van jonge Spinazie met dadels & amandelen.

voor 2 personen

1/2 el witte wijnazijn
1/4 middelgrote rode ui, in dunnen ringen
50 gr ontpitte dadels, overlangs in vieren
15 gr boter
1 el olijfolie
1 pitabroodje (ca. 50 gr) in stukjes van grofweg 4 cm gescheurd
40 gr hele ongezoute amandelen, grofgehakt
1 tl sumak
1/4 t. gedroogde chilivlokken
75 gr jonge spinazie, gewassen
1 tl citroensap
zout


Doe azijn, ui en dadels in een kleine kom. Meng er met de hand een snufje zout door. Laat 20 minuten marineren, giet de azijn eraf en gooi hem weg.

Verhit ondertussen de boter en de helft van de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Roerbak hierin de stukjes pita en de amandelen 4-6 minuten op halfhoog vuur tot de pita knapperig en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en meng sumak, chilivlokken en 1/8 tl zout door. Laat ze afkoelen.

Schep vlak voor het opdienen de spinazieblaadjes en het pitamengsel in een grote schal. Voeg de dadels met rode ui, overgebleven olijfolie, citroensap en nog een snufje zout toe. Proef of de salade op smaak is en serveer hem meteen.


bron: Jeruszalem (blz 30)







15 opmerkingen:

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.