Op 25 maart vieren de Zweden, de internationale Wafeldag. De dag markeert het einde van de winter en het begin van de lente. De wafel is uitgegroeid tot nationaal symbool van Zweden. De geschiedenis van de wafels voert terug naar de Zweedse middeleeuwen. In de lente was er weer voldoende eieren en melk. De Zweden aten dan veel wafels met slagroom, zonder suiker, en jam.
Våffeldagen is overigens een verbastering van Vår Frudagen (de Annunciatie of Maria-Boodschap) een oud-chiristelijke feestdag die op 25 maart valt. Vandaag is het over negen maanden Kerst!
Ik maakte mijn wafels van:
300 gram Speltmeel
10 gram Wijnsteen bakpoeder
75 gram Kokosbloesemsuiker
100 gram boter
2 eieren
1/2 liter melk
Våffeldagen is overigens een verbastering van Vår Frudagen (de Annunciatie of Maria-Boodschap) een oud-chiristelijke feestdag die op 25 maart valt. Vandaag is het over negen maanden Kerst!
Ik maakte mijn wafels van:
300 gram Speltmeel
10 gram Wijnsteen bakpoeder
75 gram Kokosbloesemsuiker
100 gram boter
2 eieren
1/2 liter melk
Dat ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen