zondag 15 maart 2015

Mijn huis, tuin, keuken en Reizen I


Ieder jaar proberen we 1X per jaar naar Zweden te gaan. Dit jaar hadden we een goed excuus omdat er de eerste drie maanden van dit jaar een foto, door mij gemaakt, levensgroot in zeventig Interflora-winkels hangt. En natuurlijk is dat leuk om met eigen ogen te zien. Voorheen huurden wij altijd een appartementje in Södermalm. Maar de eigenaren van dit appartementje werden te oud en besloten om het te verkopen. Vorig jaar mei nog met vriendin Elaine in een ander prachtig appartement in Södermalm gelogeerd. Maar dat appartement is voor twee personen te groot en vooral veel te duur :)
Nog een ander aantrekkelijk appartement in een ander stadsdeel proberen te boeken, maar dat bleek toch net niet meer vrij te zijn. En zo besloten wij het eens buiten de stad te zoeken. En dat bevalt tot nu toe uitstekend.
Nadat we onze koffer naar het huisje gebracht hadden zijn we in het dorp, Knivsta, eerst even boodschappen gaan doen. De supermarkt blijft wel lang open, maar als je ook nog een wijntje wilt moet je er in het weekend snel bij zijn want de staatswinkel (Systembolaget) is om drie uur al dicht.
We parkeerden de auto, liepen naar de winkels en de eerste winkel die we zagen was een bloemenwinkel met in de etalage mijn foto! Echt waar!
Daarna zijn we in 'onze Hertz Volvo' naar Uppsala gereden. Strak blauwe lucht, geen wind en een heerlijk zonnetje. Heel Uppsala zat aan het water of op een terras.


Op weg naar 'huis' nog even gestopt ...
Op sommige plekken ligt nog sneeuw ...


En het prachtige kerkje van de Komun Knivsta, ergens aan het water ...


Wordt vervolgd ...1 opmerking:

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.