woensdag 7 januari 2015

Thaise Kip Curry met Aubergine: Een beetje van mijzelf en een beetje van Jonnie Boer

Sinds enige tijd ben ik een enorme fan van de Specerijmixen van Jonnie Boer. Ik heb ze nu bijna allemaal en ze zijn heerlijk te combineren met wat je nog in huis hebt.


Vandaag maakte ik:
Thaise Kip Curry met Aubergine

2 el Kokosolie verwarmen
doe daarbij
2 el Thai Green Curry van Jonnie Boer
2 el Vissaus
2 el Palmsuiker



450 gr biologische kippendijfilet in stukjes mengen met de Curry
15 minuten van het vuur af laten staan.
daarna de kip in het mengsel 5 minuten roerbakken.

1 blikje Kokosmelk 
1 stengel Citroengras
en
5 blaadjes Thaise Basilicum
toevoegen

Aan de kook brengen en 10 mnuten laten sudderen

1 in halve ringen gesneden Ui
en 1/2 tl Keltisch Zeezout toevoegen.

3 minuten koken totdat de ui glazig is.




10 gehalveerde Groene Thaise Aubergines toevoegen.

Afgedekt 15 minuten laten sudderen.



Voor het opdienen het citroengras verwijderen.


Kin Hai Aroi !



en Selamat Makan (= Maleis voor 'Eet smakelijk')








6 opmerkingen:

  1. psst Berta Selamat Makan is Maleis in het Thais is het volgens mij
    Kin hai aroi Verwijder mijn opmerking zometeen maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik weet dat het Maleis is !
      Ik kon het in het Thais niet vinden :-)
      Hoe weet jij dat?

      Verwijderen
    2. PS: ik wilde het er eerst nog bij zetten dat het Maleis was :-D

      Verwijderen
    3. PS II: Tuurlijk haal ik je opmerking niet weg X

      Verwijderen

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.