zondag 23 november 2014

Madeleines

200 gram boter
1 vanillestokje
4 eieren
150 gram suiker
20 grm bruine basterdsuiker
20 gram honing
5 gram bakpoeder
180 gram bloem
snufje zout




Smelt 180 gram boter. 

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat de boter afkoelen.

Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing. 

Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en zout 
en spatel door het eimengsel. 
Roer de bloem erdoor en laat het beslag ca. 20 minuten rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 190 C.

Vet de madelaine-vorm in met boter en bestuif met bloem. 

 Schep het beslag met een lepel in de vormpjes tot ze net onder de helft gevuld zijn. 

Bak de madeleines in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.



(bron Rudolph's Bakery.
De madeleines op de foto hebben een citroenvulling,
bron Rachel Khoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.