zondag 23 maart 2014

Franse Aardbeientaart.



Ingrediënten:

250 g bloem + extra om te bestuiven
125g witte basterdsuiker
155g boter, in blokjes
1 1/2 zakje vanillesuiker
1 ei
375 g mascarpone
3 el honing
5 blaadjes gelantine
300 g aardbeien
1 el fijne kristalsuiker


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 gradenC. Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Kneed kort met de hand en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van 30 doorsnede. Bekleed hiermee de bodem en wanden van de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.


Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel over de taartbodem.

Week de gelatine 5 min. in koud water. Snijd ondertussen de aardbeien in partjes. Leg dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.

Doe de kristalsuiker met 2 el water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien ermee met behulp van een bakkwast. Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaaal 30 minuten stijf worden in de koelkast.


bron: Allerhande.












2 opmerkingen:

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.