vrijdag 4 maart 2016

Kimchi ...

Ingrediënten Dag 1:

1 kg Chinese kool
4 el Keltisch zeezout

- Snijd de Chinese kool in grove stukken.
- Vermeng in een grote kom de kool met het zout.
- Plaats een bord op de kool.
- Zet hier iets zwaars op, zodat de kool platgedrukt wordt.
- Dit zo 24 uur laten staan.



Ingrediënten Dag 2:

4 el Rijstazijn
3 el Koreaanse chili vlokken
2 el honing
3 el geraspte verse gember
3 lenteuitjes in ringetjes gesneden

- Spoel de kool met koud water.
- Mix de ingrediënten in een grote kom.
- Doe de kool erbij.
- meng met je handen of een houten lepel.
- Doe het in een glazen pot en sluit het deksel
- 2-3 dagen laten staan (kamertemperatuur)
- Dan nog 4 dagen in de koelkast.

Bron: Green Kitchenstories






3 opmerkingen:

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.