Zwarte rijst wordt ook wel verboden rijst genoemd. De benaming verboden stamt uit het oude China, toen alleen de keizer zwarte rijst mocht eten en deze verboden was voor ieder ander.
De volkoren rijst is van nature zwart van kleur en zit boordevol vitamine E, eiwitten, ijzers en antioxidanten. Daarnaast is het een bron vezels, ook heeft zwarte rijst een lage waarde in de glycemische index.
Bij het koken van deze verboden rijst verandert de kleur naar diep paars. De smaak is vol en nootachtig.
In elk gerecht kun je de rijst vervangen door de zwarte variant voor een betere voeding. Gekookt in kokosmelk is het in Azië vooral heel populair als dessert.
De volkoren rijst is van nature zwart van kleur en zit boordevol vitamine E, eiwitten, ijzers en antioxidanten. Daarnaast is het een bron vezels, ook heeft zwarte rijst een lage waarde in de glycemische index.
Bij het koken van deze verboden rijst verandert de kleur naar diep paars. De smaak is vol en nootachtig.
In elk gerecht kun je de rijst vervangen door de zwarte variant voor een betere voeding. Gekookt in kokosmelk is het in Azië vooral heel populair als dessert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten