dinsdag 16 september 2014

Taartje voor Björn.

Oven voorverwarmen op 170 graden.

Bakblik van  18 cm doorsnede

240 gr. Boter
200 gr. Suiker
1 Citroen
3 eieren
300 gr. Bloem
12 gr. Bakpoeder

Bloem en Bakpoeder mengen
Boter en Suiker kloppen
Eieren afgewisseld met 1 el. Bloemmengsel toevoegen
Rasp en Sap van Citroen toevoegen
De rest van het bloemmengsel toevoegen
Mengen totdat soepel deeg ontstaat.

In het bakblik storten.

Ongeveer 45 minuten in de oven.




Voor de topping

1 bakje Philadelphia (naturel) Roomkaas
en Poedersuiker naar smaak 
door elkaar mengen.

Blauwe Bessen, bestrooid met Poedersuiker.

De volgende keer zou ik hem doorsnijden
en nog een laag van de topping of ingekookte bessen aanbrengen,
omdat ik deze taart een beetje droog vond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Visit Berta Drost's profile on Pinterest.