Deze cake heb ik gebakken omdat ik iets wilde doen met de Citrus-Afrikaantjes uit de moestuin.
1 Citroen
175 gram suiker
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram bloem
1 tl. baking soda
2 eetlepels maanzaad
4 eieren
200 gram poedersuiker
3 el warm water
Citrus-Afrikaantjes voor de versiering
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de baking soda en het maanzaad door de bloem.
Boen de citroen stevig af. Rasp daarna de schil eraf en pers uit.
Klop de roomboter romig. Doe dan lepel voor lepel de suiker en citroenrasp erbij.
Voeg een voor een de eieren en het citroensap bij het beslag.
Doe lepel voor lepel de bloem erbij.
Schep het beslag in een cakevorm en bak in ongeveer 4 gaar.
Meng voor het glazuur het water met de suiker.
En versier met de Citroen-Afrikaantjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten